Η αγκινάρα αποτελεί ένα πολύ υγιεινό λαχανικό. Έχει την αποκλειστικότητα στην παροχή σιλυμαρίνης, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών.
Παράλληλα αποδίδει λιγοστές θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες.

Υλικά
8 αγκινάρες
100γρ τυρί τύπου gouda χαμηλών λιπαρών
50γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
50γρ. μοτσαρέλα για πίτσα
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με το λεμόνι. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι τυλιγμένες με αντικολλητικό χαρτί φούρνου μία μία και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξαναβάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μίγμα μας σε κάθε αγγινάρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς το πολύ για 10 λεπτά ίσα να λιώσουν τα τυριά.

Ομάδα neadiatrofis.gr