Υλικά
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
½ φλιτζάνι νερό
Λίγο αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι
½ φλιτζάνι τυρί τύπου gouda τριμμένο
2 φέτες γαλοπούλα βραστή κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
½ φλιτζάνι καλαμπόκι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το νερό, το γιαούρτι, τη βρώμη και το αλάτι. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ζεσταίνουμε καλά ένα μικρό τηγάνι το οποίο έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο. Ρίχνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το μίγμα μας στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας. Μόλις βγαίνει η κάθε τηγανίτα από το τηγάνι και όσο είναι πολύ ζεστή ρίχνουμε από πάνω λίγη γαλοπούλα, λίγο καλαμπόκι και τυρί το οποίο θέλουμε να λιώσει ελαφρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr