Μια αλμυρή εκδοχή για τηγανίτες. Μπορούν να αποτελέσουν ακόμη και ένα πλήρες γεύμα, συνοδευόμενες με μία πράσινη σαλάτα.

Υλικά
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
½ φλιτζάνι νερό
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι
Προαιρετικά λίγο τριμμένο τυρί

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το νερό, το γιαούρτι, τη βρώμη και το αλάτι. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ζεσταίνουμε καλά ένα μικρό τηγάνι το οποίο έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο. Ρίχνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το μίγμα μας στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας. Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε λίγο τριμμένο τυρί πριν το σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr