Γνωρίζετε ότι τα γλυκά θεωρούνται παχυντικά. Λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας τους σε ζάχαρη ή/και λιπαρά, μικρή ποσότητα γλυκού μας δίνει πολλές θερμίδες.
Αν τώρα σας έλεγε κάποιος να σκεφτείτε ποιο είναι το πιο παχυντικό γλυκό, το μυαλό σας θα πήγαινε σίγουρα σε μια πανδαισία σοκολάτας με πολλά σιρόπια. Μην πάτε όμως τόσο μακριά καθώς τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Ένα από τα πιο παχυντικά γλυκά είναι οι αγαπημένοι στους περισσότερους λουκουμάδες!

Οι λουκουμάδες μπορεί να μην γεμίζουν το μάτι αλλά απορροφούν το λάδι, δηλαδή το λίπος, σαν σφουγγάρι. Αν σκεφτείτε ότι μια κουταλιά της σούπας λάδι μας δίνει 135 θερμίδες, και προσθέσετε και το ζυμάρι και το μέλι, τότε αυτό που βγαίνει είναι ότι μια μερίδα λουκουμάδες μπορεί να ξεπερνάει τις εξακόσιες θερμίδες και αν βάλουμε και μια μπαλίτσα παγωτό … έχουμε χτυπήσει μια οχτακοσαριά.

Αυτό που πρέπει επίσης να επισημάνουμε είναι το ότι οι λουκουμάδες είναι πολύ πλούσιοι και σε trans λιπαρά οξέα, λόγω του τηγανίσματος του λαδιού. Τα trans λιπαρά είναι μια κατηγορία λιπαρών που η πρόσληψή τους έχει συσχετιστεί με κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr