Ανακαλύψτε τα θρεπτικά συστατικά προστάτες των μαλλιών σας

Τα δυνατά, λαμπερά μαλλιά δεν είναι μόνο σημάδι εξωτερικής περιποίησης, αλλά και σωστής διατροφής, η οποία εξασφαλίζει “εκ των έσω” δύναμη στην τρίχα.
Ειδικά αυτή την εποχή, που μετά την ταλαιπωρία των μαλλιών από τη θάλασσα και τον ήλιο η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς, η κάλυψη των αναγκών σε θρεπτικά στοιχεία που εξασφαλίζουν υγιή μαλλιά είναι πολύτιμη.

Πρακτικά στόχος είναι η εξασφάλιση της καλής ποιότητας της ίδιας της τρίχας αλλά και του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής. Σε ότι αφορά την τρίχα, θρεπτικά στοιχεία που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και αντοχή της είναι η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών και ειδικά ορισμένων αμινοξέων όπως η μεθειονίνη, η κυστείνη, και η ταυρίνη, καθώς και η επαρκής πρόσληψη σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως το φυλλικό οξύ, η βιοτίνη και η βιταμίνη Β12.

Η έλλειψη ενός ή περισσότερων από αυτά τα στοιχεία οδηγεί σε βαθμιαία εξασθένιση της τρίχας ή ακόμα και σε τριχόπτωση. Σε ότι αφορά το δέρμα, θρεπτικά στοιχεία που ενισχύουν την καλή υγεία του είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α, το β-καροτένιο, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, διάφορα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη E, το λυκοπένιο και οι πολυφαινόλες και φυσικά το νερό που εξασφαλίζει την απαραίτητη ελαστικότητα.

Επομένως οι ουσίες που ενισχύουν την τρίχα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θρεπτικών συστατικών, η επαρκής πρόσληψη των οποίων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για της εξασφάλιση της καλής υγείας των μαλλιών.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή