Η ενέργεια είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ακεραιότητας των δομών του ανθρωπίνου σώματος και τη διατήρηση αυτού στη ζωή. Τα κύτταρα του σώματός μας, που αποτελούν τη βασική δομική μονάδα αυτού, πεθαίνουν απουσία ενέργειας.
Το παρόν γεγονός διαδοχικά θα οδηγήσει σε ανεπάρκεια των οργάνων μας και σε διακοπή της λειτουργίας της καρδιάς. Επομένως, η πρόσληψη ενέργειας είναι απαραίτητη για την επιβίωσή μας.

Η ενέργεια λαμβάνεται από τα τρόφιμα και τα ροφήματα που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Εάν η προσλαμβανόμενη ενέργεια ισούται με αυτή που δαπανάμε καθημερινά, τότε είναι πιθανό να εξασφαλίσουμε ένα σταθερό και υγιές βάρος.

Ποια θρεπτικά συστατικά μας δίνουν ενέργεια;
Ενέργεια παίρνουμε από την ομάδα των μακροθρεπτικών συστατικών. Στην παρούσα ομάδα περιλαμβάνονται οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και το λίπος. Οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες μας δίνουν 4 θερμίδες ανά γραμμάριο και το λίπος 9 θερμίδες ανά γραμμάριο.

Όλα τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την άρτια και ομαλή λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος, με μια μεσογειακού τύπου δίαιτα να περιλαμβάνει 50-55% υδατάνθρακες, 15-20% θερμίδες και 30-35% λίπος με έμφαση στο μονοακόρεστο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr