Ανάμικτη σαλάτα με αυγά του Πάσχα

Υλικά
1 φλιτζάνι μαρούλι ή γαλλική σαλάτα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι κόκκινη λόλα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι καλαμπόκι
3 αυγά βραστά
1 μέτρια πατάτα βραστή ή στον ατμό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Χυμό από ½ λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ για σαλάτα. Κόβουμε τα αυγά σε φετάκια και την πατάτα σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στα λαχανικά. Ανακατεύουμε μαζί το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, και το χυμό λεμόνι και τα προσθέτουμε και αυτά στη σαλάτα. Τρίβουμε πιπέρι και αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr