Υλικά για 2 άτομα
1 μέτριο αγγούρι
1 μέτρια ντομάτα
6 φύλλα γαλλικής σαλάτα
1 φλιτζάνι άσπρο λάχανο

1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
2 αυγά βραστά (θα πρέπει ο κρόκος να είναι ελάχιστα ζουμερός)
90γρ τυρί τύπου gouda χαμηλών λιπαρών
3 φρυγανιές
1 ξινόμηλο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα αυγά κομμένα σε μικρά κομμάτια και το τυρί σε κυβάκια. Σπάμε τις φρυγανιές σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε μέσα και τέλος προσθέτουμε το ξινόμηλο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθεί και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε προσθέτοντας αν θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr