Αντιοξειδωτική σαλάτα με ρόδι και σταφίδες

Το ρόδι και οι σταφίδες αποτελούν από τις πιο πλούσεις σε αντιοξειδωτικά συστατικά τρόφιμα στη φύση. Συμβάλλουν στην καλή υγεία των αγγείων και προστατεύουν τα κύτταρά μας από τη φθορά.

Υλικά
1 μικρή γαλλική σαλάτα
½ φλιτζάνι ρόδι
½ φλιτζάνι σταφίδες
8-10 φλούδες από παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σαλάτα σε χονδρά κομμάτια, το ρόδι, τις σταφίδες και την παρμεζάνα. Σε ένα μπλέντερ ή σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr