Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο: «Δεμένα» τα πλοία λόγω των 9 μποφόρ

Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο: «Δεμένα» τα πλοία λόγω των 9 μποφόρ

Τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου παραμένουν «κλειστά» για τον απόπλου, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που σαρώνουν τις θάλασσες φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Το απαγορευτικό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ, με τις αρχές να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, η ένταση των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της χώρας κρίνεται απαγορευτική για την ασφαλή εκτέλεση δρομολογίων.

Τι ισχύει στον Αργοσαρωνικό

Στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο με συμβατικά πλοία, ενώ τα υδροπτέρυγα παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, αφού δεν μπορούν να εξαιρεθούν από το απαγορευτικό.

Οι συνθήκες έχουν οδηγήσει σε τροποποιήσεις στα προγραμματισμένα δρομολόγια, με τους επιβάτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με αλλαγές στα ταξιδιωτικά τους σχέδια.


Οι συστάσεις του Λιμενικού

Το Λιμενικό συνιστά στους ταξιδιώτες, πριν μεταβούν στα λιμάνια, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ενημερώνονται εγκαίρως για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια.

Η κατάσταση θα επανεκτιμάται ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών και την ένταση των ανέμων στις θαλάσσιες περιοχές, καθώς οι ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να επηρεάζουν τις θαλάσσιες μετακινήσεις.


Συμπέρασμα: Όσοι σχεδιάζουν θαλάσσιο ταξίδι από τα τρία λιμάνια καλό είναι να έχουν εναλλακτικό πλάνο και να επιβεβαιώσουν πρώτα την πορεία των δρομολογίων.


Εικόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ