Απλά βήματα για να χάσετε βάρος

Mπαίνουμε στην τελική ευθεία για το καλοκαίρι και οι προσπάθειες απώλειας βάρους εντείνονται, με φόντο τις καλοκαιρινές εξορμήσεις στις παραλίες που πλησιάζουν…

Στη συνέχεια, θα βρείτε απλούς στόχους που μπορείτε να θέσετε αναφορικά με τις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες, οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το σωματικό σας βάρος, αλλά και να υιοθετήσετε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο, αποκομίζοντας μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία σας:

  • Υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό. Ξεκινήστε τη μέρα σας καταναλώνοντας πρωινό, το οποίο ιδανικά θα πρέπει να περιλαμβάνει μία μερίδα γαλακτοκομικού προϊόντος, μία μερίδα προϊόντων δημητριακών ολικής άλεσης κι ένα φρούτο. Η κατανάλωσή του, όχι μόνο θα σας προμηθεύσει με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ενέργεια για μια δραστήρια μέρα, αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλλει και στον καλύτερο έλεγχο του αισθήματος πείνας, αποτρέποντας την υπερκατανάλωση τροφής στα επόμενα γεύματα.
  • Δώστε προσοχή στα σνακ. Προτιμήστε φρούτα (φρέσκα ή αποξηραμένα), λαχανικά, γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς, αντί για «ανθυγιεινές» επιλογές όπως μπισκότα, κέικ, σφολιάτες, έτοιμα αρτοσκευάσματα, γλυκά ή αλμυρά σνακ. Επιπλέον, φροντίστε να καταναλώνετε δύο προγραμματισμένα σνακ μεταξύ των κυρίως γευμάτων (δεκατιανό και απογευματινό), ώστε να αποφύγετε το συνεχές τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της μέρας.
  • Υγιεινά ροφήματα. Προτιμήστε το νερό ως κύριο ρόφημα και αποφύγετε τα αναψυκτικά, τα φρουτοποτά και τους χυμούς με προσθήκη ζάχαρης. Επιπλέον, δώστε προσοχή στα ροφήματα καφέ, καθώς η θερμιδική τους αξία πιθανόν να αυξάνεται σημαντικά ανάλογα με την ποσότητα ζάχαρης, γάλακτος ή κρέμας που μπορεί να περιέχει.
  • Κινηθείτε! Στοχεύστε σε καθημερινή άσκηση, οργανωμένη ή μη, για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ακόμη, επιλέξτε δραστήριους τρόπους μετακίνησης, όπως το περπάτημα, αντί για το αυτοκίνητο, όταν διανύετε κοντινές αποστάσεις και περιορίστε το συνολικό χρόνο που αφιερώνετε σε καθιστικές δραστηριότητες.

 

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr