Αποκαφεϊνοποίηση : Μια φυσική διαδικασία παραγωγής του decaf καφέ

Ο στιγμιαίος καφές αποτελεί μια καθημερινή απόλαυση και συνήθεια για πολλούς ανθρώπους.

Μια μεγάλη κατηγορία εκείνων που δεν «σηκώνουν» την καφεΐνη και θέλουν να πιούν ένα frappe ή ένα ζεστό στιγμιαίο καφέ, έχουν ενδοιασμό σε σχέση με το κατά πόσο η επεξεργασία του για την αφαίρεση της καφεΐνης είναι φυσική.

Η απάντηση στο εν λόγω ερώτημα είναι ότι η μέθοδος αφαίρεσης της καφεΐνης από το στιγμιαίο καφέ, η οποία λέγεται αποκαφεϊνοποίηση, είναι μια απολύτως φυσική διαδικασία. Παλαιότερα χρησιμοποιούνταν διάφοροι τρόποι και μέθοδοι αποκαφεϊνοποίησης. Αν και όλες θεωρούνται ασφαλείς και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, σήμερα γίνεται με τον πιο φυσικό τρόπο, που δεν είναι άλλος από τη χρήση νερού.

Οι κόκκοι του καφέ βυθίζονται σε αυτό, οι πόροι τους ανοίγουν και η καφεΐνη που είναι από τη φύση της μια υδατοδιαλυτή ουσία σιγά σιγά απομακρύνεται. Το διάλυμα που προκύπτει περνάει από ειδικά φίλτρα ώστε να απομακρύνεται εντελώς η καφεΐνη. Οι κόκκοι του καφέ στεγνώνουν και είναι έτοιμοι για καβούρδισμα διατηρώντας αναλλοίωτο το άρωμα και η γεύση του καφέ.

Όσον αφορά τη διατροφική του αξία, ξεχωρίζει για το αντιοξειδωτικό του περιεχόμενο. Είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες και ιδιαιτέρως μια κατηγορία που ονομάζονται χλωρογενικά οξέα.
Για εσάς λοιπόν που θέλετε να απολαμβάνεται ένα δροσερό frappé το καλοκαίρι ή μια κούπα ζεστού στιγμιαίου καφέ τις πιο κρύες ημέρες του έτους, έχετε μια φυσική επιλογή που ακούει στο όνομα decaf στιγμιαίος.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr