Αρακάς λαδερός με λαχανικά

Ο αρακάς αποτελεί ένα πολύ υγιεινό λαχανικό. Μελέτες δείχνουν ότι συστατικά του, όπως η κουμεστερόλη, ασκούν προστατευτική δράση έναντι του καρκίνου του στομάχου.

Υλικά

1 κιλό φρέσκο αρακά
240 ml ( 1 φλιτζάνι) Βιολογικό Ελαιόλαδο Χωριό
4 ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
Μισό φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι,
μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά εποχής, της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τον αρακά και τον πλένετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν γίνει διάφανο προσθέτετε τον αρακά. Τον σοτάρετε για λίγο. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και 1 φλιτζάνι νερό . Σιγοβράζετε τον αρακά μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ζεστό για να μην κολλήσει ο αρακάς.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio.gr