Υλικά

 

1 μαλακή πίτα – τορτίγια –

2 φέτες άπαχο τυρί για τοστ

1 μπιφτέκι μοσχαρίσιο 100 γρ.

1 μέτριο κολοκύθι

1 πιπεριά πράσινη

Ντομάτα (1 ντομάτα)

Λίγο λάδι (1 κ. σούπας)

Λίγο λευκό κρασί

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι και ψήνετε 1 μπιφτέκι. Βγάζετε το μπιφτέκι μόλις ψηθεί  και σοτάρετε το κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες και την πιπεριά επίσης κομμένη σε φέτες. μέχρι να μαλακώσουν λίγο.   Προσθέτετε λίγο αλάτι. Σβήνετε με ½ ποτήρι λευκό κρασί. Απλώνεται την τορτίγια και ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και την ωμή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια. Βάζετε μέσα το μπιφτέκι κομμένο σε 3 – 4 κομμάτια  ή ολόκληρο. Μετά την τυλίγετε καλά και ψήνετε για λίγο στους 180 C, αέρα σε προθερμασμένο φούρνο έως ότου γίνει τραγανή η πίτα.

 

Επιστημονική ομάδα neadiatrofis.gr