Αρνάκι μπούτι γεμιστό με λευκό τυρί και σκόρδο

Σπιτικό, γευστικό και παραδοσιακό. Σας το παρουσιάζουμε.

Υλικά
1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο γύρω στο 1,2 κιλό
150 γρ. Χωριό Μυρωδάτο Λευκό
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πιπέρι
1 φλιτζάνι του καφέ Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Όταν αγοράζετε το μπούτι θα ζητήσετε να σας το ξεκοκαλίσει χωρίς όμως να το χωρίσει σε 2 κομμάτια ούτως ώστε να το γεμίσετε με το τυρί. Πλένετε το κρέας με κρύο νερό, το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και το απλώνετε επάνω στο μάρμαρο. Λειώνετε τις σκελίδες το σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι στο γουδί μέχρι να γίνουν πολτός, τον αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το Χωριό Μυρωδάτο ψιλοκομμένο, πασπαλίζετε με το πιπέρι και ρίχνετε τον μαϊντανό. Ανακατεύετε τη γέμιση καλά και την αδειάζετε στο κέντρο του ανοιγμένου μπουτιού. Το διπλώνετε να κλείσει και το δένετε με φυτικό σπάγκο σε 3 σημεία. Στην αρχή, στο τέλος και στη μέση. Το βάζετε σε ταψί, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ρίχνετε τη ρίγανη. Σκεπάζετε το ταψί με λαδόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα στους 180ο , αμέσως μετά αφαιρείτε το λαδόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30-45 λεπτά. Όταν το κρέας γίνει τρυφερό το αφήνετε να χλιαρέψει, αφαιρείτε τους σπάγκους και το κόβετε σε φετούλες. Γαρνίρετε με πατάτες τηγανητές ή ένα βουτυράτο πουρέ.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio.gr