Για εσάς που δεν είστε του σουβλίσματος αλλά προτιμάτε το μαγείρεμα στο φούρνο του σπιτιού σας

Υλικά
1 αρνίσιο μπούτι (περίπου 1,5 κιλό)
7-8 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
3 σκελίδες σκόρδο
15 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα στην μέση
1 κιλό πατάτες μικρές, ολόκληρες
2 κλαράκια δενρτολίβανο
1 ½ ποτήρι του νερού Χωριό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Τρίβετε το μπούτι με αλάτι και πιπέρι. Στρώνετε τα κλαράκια ρίγανης μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και το καλύπτετε όλο. Βάζετε γύρω από το μπούτι το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Τα περιχύνετε με ½ ποτήρι ελαιόλαδο και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 2 με 2 ½ ώρες. Βάζετε τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και 1 ποτήρι βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τις πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου. Τις ψήνετε σε 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν κάτω από το ταψί με το μπούτι του αρνιού.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : www.minervahorio.gr