Υλικά
1 κιλό αρνάκι, μπούτι, σε μικρές μερίδες
3 κ.σ. αλεύρι
7 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
1 κ.σ. ματζουράνα ξερή

1 ποτηράκι λευκό, ξηρό κρασί
3 πιπεριές κόκκινες
3 πιπεριές πράσινες
3 πιπεριές κίτρινες
ο χυμός από 1 λεμόνι
2 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε, στραγγίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το αρνάκι. Βάζουμε στην κατσαρόλα 5 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη ματζουράνα και σοτάρουμε τα αλευρωμένα κομμάτια. Τα γυρίζουμε ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Οταν ροδίσουν, αφαιρούμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε νερό έτσι ώστε να είναι σκεπασμένο το κρέας. Μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους και κόβουμε την καθεμιά σε 4-5 κομμάτια. Τις αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές. Σε μεγάλη πιατέλα βάζουμε τις μερίδες του κρέατος και κρατάμε τη σάλτσα χωριστά. Αραδιάζουμε γύρω από το κρέας τις πιπεριές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό του λεμονιού με τη μουστάρδα και τη σάλτσα. Περιχύνουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr