Υλικά
1 κιλό αρνί μπούτι χωρίς το κόκκαλο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
½ φλιτζάνι μουστάρδα
2 κόκκινες πιπεριές

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Πλένουμε το αρνί, το κόβουμε σε μπουκιές, το αλατίζουμε και το τοποθετούμε σε μία γάστρα. Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό, τη μουστάρδα, τη μισή πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και προσθέτουμε την υπόλοιπη πιπεριά σε λωρίδες και ξαναψήνουμε για 15 λεπτά. Η πρώτη πιπεριά που βάλαμε δίνει το άρωμα που χρειάζεται αλλά διαλύεται με το ψήσιμο, ενώ η πιπεριά που βάζουμε στο τέλος αρωματίζει παραπάνω και μένει ακέραιη δίνοντας χρώμα στο φαγητό. Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να δέσουν όλα τα υλικά όσο πέφτει η θερμοκρασία του φαγητού.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr