Μπορεί να σας φαίνεται ασυνήθιστη αλλά πρόκειται για μια εξαιρετικά γευστική συνταγή. Είναι ένας τρόπος να κάνουμε πιο γευστικά τα ζυμαρικά μας, χωρίς κρέμες γάλακτος, λιπαρά και θερμίδες.

Υλικά
Ένα πακέτο μακαρόνια
Χυμό από τρία λεμόνια
Ξύσμα Λεμονιού (από ½ λεμόνι)
Τριμμένη παρμεζάνα (6 κουταλιές της σούπας)
Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι
Λίγο βασιλικός

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια. Σε μία μικρή λεκάνη ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, το λάδι. Προσθέτουμε μια κουταλιά από ζουμί που βράσουν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε χωρίς να τα κρυώσουμε στην λεκάνη με την σως λεμονιού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε στο πιάτο με λίγο τυρί, ξύσμα λεμονιού και βασιλικό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr