Αρωματικό χοιρινό στη γάστρα με πιπεριές και ρίγανη

Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς το κόκκαλο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
½ φλιτζάνι μουστάρδα
1 κόκκινη πιπεριά

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Πλένουμε το χοιρινό, το κόβουμε σε μπουκιές, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε μία γάστρα. Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό, τη μουστάρδα, την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr