Υλικά για 2 άτομα
1 μέτριο φαγκρί
Χυμό από 1 λεμόνι, 1 μανταρίνι και 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ ρίζα φινόκιο κομμένο σε μπαστουνάκια
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το φαγκρί και το στραγγίζουμε από τα νερά. Το περιχύνουμε με το μισό χυμό από τα εσπεριδοειδή και το αλατοπιπερώνουμε. Τους φλοιούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι που στύψαμε τα τοποθετούμε στην κοιλιά του ψαριού. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό εσπεριδοειδών, το ξύσμα και το κρασί. Τοποθετούμε το ψάρι σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί στο οποίο έχουμε απλώσει το φινόκιο. Το περιχύνουμε με το μίγμα της μουστάρδας και από πάνω τοποθετούμε 5-6 μπαστουνάκια ακόμη από το φινόκιο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr