Υλικά
2 χοιρινά φιλέτα (300 γρ. το καθένα)
3 κουταλιές κόλιαντρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές μέλι
1 μικρή φέτα φρέσκο τζίντζερ λεπτοκομμένο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ο C. Πασπαλίζετε τα φιλέτα με τον κόλιαντρο και το ελαιόλαδο. Προθερμαίνετε ένα τηγάνι και ροδίζετε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, τα βάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζετε από το ταψί, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά. Στο μεταξύ προσθέτετε στο ταψί το σκόρδο, το κρεμμύδι τις πιπεριές, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι και το τζίντζερ και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά. . Αφαιρείτε τα λαχανικά από το φούρνο και τα σερβίρετε με τα χοιρινά φιλέτα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr