Δώστε άρωμα στο κρέας και πολλές φυτικές ίνες, βάζοντας σπανάκι, κρασί και αρωματικά λαχανικά όπως το κρεμμύδι.

Υλικά
750 γρ. χοιρινό ψαχνό κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι
240 ml ( 1 φλιτζάνι ) Χωριό Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ορεινές περιοχές
500 γρ. σπανάκι
240 ml ( 1 φλιτζάνι ) κόκκινο ξηρό κρασί
3-4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
3 -4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. Βούτυρο Αγελάδος Χωριό
Αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις στρώνετε μέσα σε μια κατσαρόλα και βάζετε από πάνω το κρέας δίχως να προσθέσετε νερό. Ρίχνετε το Χωριό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, την σκεπάζετε και βράζετε το κρέας σε πολύ χαμηλή φωτιά για 6-8 ώρες. Βγάζετε το κρέας και το κρατάτε ζεστό σε πιατέλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρασί και το σπανάκι και τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και αλατοπίπερο. Σερβίρετε το κρέας με το σπανάκι που ετοιμάσατε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή: minervahorio.gr