Η περίοδος που διανύουμε αποτελεί αναμφίβολα τη σεζόν της δίαιτας. Ωστόσο, η διαδικασία απώλειας βάρους δεν θα πρέπει να ταυτίζεται μόνο με τη διατροφή αλλά και με την άσκηση.
Η ενίσχυση της καθημερινής μας φυσική δραστηριότητας θα πρέπει να αποτελέσει τον άλλο κρίκο (μαζί με τη δίαιτα) της διαδικασίας του να χάσουμε βάρος.

Μιλώντας για άσκηση εννοούμε ένα συνδυασμό αερόβιας και αναερόβιας. Το αερόβιο κομμάτι θα μπορούσε είτε να πραγματοποιείτε σε κάποιο γυμναστήριο (διάδρομος, ποδήλατο, ομαδικά αερόβια προγράμματα κ.α.) είτε έξω από αυτό. Περπάτημα, τρέξιμο στη φύση, ποδήλατο, κολύμπι, αποτελούν κάποιες αερόβιες δραστηριότητες που ο καθένας θα μπορούσε να εντάξει στον προγραμματισμό του.

Παράλληλα, εξίσου σημαντική είναι και η μυϊκή ενδυνάμωση είτε μέσα από όργανα ή προγράμματα σε κάποιο γυμναστήριο είτε σε κάποιο γκρουπ είτε σε επίπεδο personal training ή και με βαράκια στο σπίτι. Μην φοβηθείτε την αναερόβια άσκηση. Δεν θα σφίξει το λίπος ούτε θα σας φουσκώσει. Αντίθετα, θα συμβάλει στη διατήρηση της μυϊκής σας μάζας χάνοντας βάρος και την ενίσχυση του μεταβολισμού σας.

Όσον αφορά τώρα τη συχνότητα άσκησης, τέσσερις φορές την εβδομάδα από 30 – 45 λεπτά συνδυαστικής αερόβιας και αναερόβιας αποτελούν ένα ικανοποιητικό ρυθμό εκγύμνασης.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr