Οι διακοπές του καλοκαιριού αποτελούν μια περίοδο που οι περισσότεροι περιμένουν πως και πως, προκειμένου να απαλλαγούν από το άγχος της καθημερινότητας, να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν και να ξεκουραστούν.
Κατά το διάστημα αυτό, μάλλον κανείς δε θέλει να σκέφτεται δίαιτες και προγράμματα διατροφής, ούτε όμως και να δει την ένδειξη της ζυγαριάς να ανεβαίνει…

Με ποιο τρόπο, λοιπόν, μπορεί κανείς να αποφύγει μια ανεπιθύμητη αύξηση του βάρους, κατά τη διάρκεια των διακοπών, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να ακολουθήσει κάποιο αυστηρό διατροφικό πλάνο;

Εδώ, τη λύση μπορεί να δώσει η αύξηση της ενεργειακής δαπάνης, μέσω των ευκαιριών για άσκηση που προσφέρει η καλοκαιρινή περίοδος. Ειδικότερα, η «καύση» περισσότερων θερμίδων μπορεί να σας βοηθήσει να αντισταθμίσετε ορισμένες διατροφικές …παρασπονδίες, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του σωματικού σας βάρους.

Επομένως, φροντίστε να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε στις διακοπές σας, καθώς και το γεγονός ότι είστε πιο χαλαροί και ξεκούραστοι, προκειμένου να κινείστε περισσότερο.

Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι προσφέρεται για δραστηριότητες που συνδυάζουν την άσκηση με τη διασκέδαση, όπως η κολύμβηση, τα θαλάσσια σπορ και τα παιχνίδια στην παραλία.

Παράλληλα, επιλέξτε δραστήριους τρόπους για τη μετακίνησή σας, εξερευνώντας το μέρος που έχετε επισκεφθεί με τα πόδια ή νοικιάζοντας ένα ποδήλατο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr