Ατομική ρυζοσαλάτα

Η σαλάτα θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα κυρίως γεύμα. Η συγκεκριμένη συνταγή πληρεί όλες τις προδιαγραφές. Λαχανικά, επάρκεια πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, αμυλούχα τρόφιμα και πολύ γεύση.
Όσο μάλιστα οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος ανεβαίνουν έχετε έναν ακόμη λόγο για να ελαφρύνετε τα κυρίως γεύματά σας, κάνοντας τις σαλάτες βασικά γεύματα.

Υλικά
1 μέτριο αγγουράκι
6-7 ντοματίνια ή 1 μέτρια ντομάτα
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
1 αυγό βραστό
60 γρ. τυρί (γραβιέρα ή κασέρι)
½ φλιτζάνι ρύζι βρασμένο (μπορεί να είναι περίσσευμα προηγούμενης ημέρας)
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κόβουμε σε κυβάκια το αγγουράκι και την ντομάτα (αν προτιμήσετε τα ντοματίνια μπορείτε να τα κόψετε στη μέση).
Προσθέτετε το καλαμποκι, το τυρί σε κυβάκια και το ρύζι.
Στη συνέχεια προσθέτετε το βρασμένο αυγό σε μικρά κομμάτια.
Καλό είναι το αυγό να μην είναι παραβρασμένο.
Θέλουμε να έχει ψηθεί το ασπράδι και ο κρόκος να είναι ελαφρά υγρός.
Με αυτό τον τρόπο, ο κρόκος θα ανακατευτεί με τη σάλτσα και η σαλάτα θα γίνει πιο γευστική. Αναμιγνύουμε καλά τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο, την προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr