Μπαγκέτα ολικής άλεσης με κοτόπουλο και κρέμα μυρωδικών

Ένα ελαφρύ σνακ για να αποφύγουμε την τυρόπιτα στο γραφείο και όχι μόνο. Πλούσιο σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, πολύ χορταστικό αλλά και διαιτητικό.

Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο (250 γρ.)
1 γαλλική μπαγκέτα ολικής άλεσης
15-20 φύλλα από baby σπανάκι
50 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, τριμμένο
1 κ. σ. Κατίκι Δομοκού
1 κ. γ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα (μαϊντανός, άνηθος, εστραγκόν)
1 κ. εσπρέσσο χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε νερό και προσθέτουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά. Το αφαιρούμε από το κατσαρολάκι και, όταν κρυώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το Κατίκι, το Μινέρβα Benecol Λευκό, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο έως ότου γίνουν κρέμα. Ανοίγουμε τη μπαγκέτα, αλείφουμε με την κρέμα μυρωδικών, στρώνουμε τα φύλλα από το σπανάκι και γεμίζουμε με το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε τη μπαγκέτα μας, κόβουμε σε μικρότερες μερίδες και σερβίρουμε. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό.

Πηγή : benecol.gr