Υλικά
5-6 μεγάλα κομμάτια μπακαλιάρου (παστό ή κατεψυγμένο)
3 μεγάλες πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από 4 μεγάλες ντομάτες
2 κουτ. γλ. Πελτέ
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ελάχιστο αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Αν χρειάζεται ξαλμύρισμα ο μπακαλιάρος τον ξαλμυρίζουμε ξεκινώντας από την προηγούμενη ημέρα. Πλένουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου (παστό ξαλμυρισμένο ή κατεψυγμένο) και τα καθαρίζουμε. Καθαρίζουμε τι πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού και τις αλατίζουμε πολύ λίγο. Σε ένα βαθύ ταψί τοποθετούμε τα κομμάτια από τις πατάτες και από πάνω τα κομμάτια από το ψάρι. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το αναμιγνύουμε με το χυμό και τον πελτέ της ντομάτας, τα μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Περιχύνουμε τις πατάτες και το ψάρι με το μίγμα της ντομάτας. Προσθέτουμε νερό ώστε το υγρό να σκεπάζει τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Ελέγχουμε στο διάστημα αυτό και αν δούμε ότι έχουν εξατμιστεί τα υγρά προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr