ΥΛΙΚΑ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
4 πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη

50 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, σε ροδέλες
20 γρ. κάππαρη
600 γρ. μπακαλιάρο παστό. ξαλμυρισμένο, σε μερίδες
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
βούτυρο για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε μέχρι να χρυσίσουν. Ρίχνουμε ζεστό νερό έτσι ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες, αλατίζουμε και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ρόκα, τις ελιές και την κάπαρη και βράζουμε για 5 ακόμη λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Σε μέτριο λαδωμένο ταψί απλώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr