Οι μπάμιες αποτελούν ένα λαχανικό πλούσιο σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, κατάλληλες για την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος.

Υλικά
1 κιλό μπάμιες
2 φλιτζάνια ντομάτα πολτοποιημένη
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις πλένουμε καλά.
Τις στραγγίζουμε και μετά τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού.
Τις αφήνουμε έτσι για 1 ώρα περίπου, φροντίζοντας ώστε να τις ανακατεύουμε τακτικά.
 Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε από τα υγρά που έχουν βγάλει στο μπολ και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Τις περιχύνουμε με τον πολτό της ντομάτας και με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα φροντίζοντας να το ανακατέψουμε 1-2 φορές για να μην καούν οι μπάμιες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr