Υλικά
250 γρ. νιφάδες βρώμης
40 γρ. φουντούκια
80 γρ. φιστίκι Αιγίνης
60 γρ. σταφίδες
½ κουτ. γλ. κανέλα
½ κουτ. γλ. τζίντζερ
165 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος
140 γρ. μέλι

Εκτέλεση
Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς στο μούλτι και τρίβουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να γίνουν σκόνη, απλά να είναι χονδροτριμμένοι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης, τους χονδροτριμμένους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες, την κανέλα και το τζίντζερ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με το μέλι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν. Το ρίχνουμε στο προηγούμενο μπολ και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με ένα κουτάλι να πάει παντού. Μπορούμε να φορέσουμε γάντι μιας χρήσης και να ανακατέψουμε με το χέρι για καλύτερο αποτέλεσμα. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20×20εκ (να εξέχει από τα πλαϊνά) και ρίχνουμε το μείγμα. Στρώνουμε καλά με το χέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C στον αέρα για 20’-25’ (να ροδίσουν οι άκρες). Αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο μερικές ώρες. Βγάζουμε από το ταψάκι και όπως είναι στη λαδόκολλα κόβουμε κομμάτια με μεγάλο μαχαίρι. Διατηρούμε τις μπάρες σε κουτί σε δροσερό μέρος (μπορούμε και στο ψυγείο, απλά πριν την κατανάλωση, θα τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20’).

Πηγή : minervahorio.gr