Υλικά
400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
300 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. βούτυρο
3 αβγά

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. ξύσμα ενός λεμονιού
1 ποτηράκι του λικέρ μπράντι
λίγο γάλα
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Κόψτε το βούτυρο σε κύβους, ρίξτε σε μπολ και χτύπησέ το με το μίξερ, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπώντας το βούτυρο, προσθέστε εναλλάξ τους κρόκους και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίξτε το ξύσμα, την αμυγδαλόψιχα, λίγο λίγο το αλεύρι και το μπράντι. Εάν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέστε λίγο γάλα. Χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα με το μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και προσθέστε τη λίγη λίγη στο μείγμα, ανακατεύοντας προσεκτικά. Βουτυρώστε ένα ταψάκι (ή μια φόρμα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου). Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Ρίξτε τη ζύμη στο ταψί και ψήστε τη βασιλόπιτα για 40-50 λεπτά. Όταν ψηθεί, βγάλτε τη βασιλόπιτα από το ταψί, αφήστε τη να κρυώσει και πασπαλίστε τη με ζάχαρη άχνη.