Υλικά
2 μέτρια καρότα
2 μέτριες πατάτες
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αυγά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Περίπου 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 ½ φλιτζάνι φέτα τριμμένη

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα καρότα μέχρι να μπορούμε να τα τσιμπάμε με το πιρούνι. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με το πιρούνι και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τα αυγά και τη φέτα και αναμιγνύουμε καλά με το χέρι μας. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και δοκιμάζουμε να δούμε αν πλάθονται σε μπιφτέκια. Αν είναι πολύ μαλακά προσθέτουμε λίγη ακόμη βρώμη. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr