Δώστε γεύση στο κρέας σας χωρίς πολλά λιπαρά, με πρωτότυπες δικές σας σως και πολλά μυρωδικά. Η ρίγανη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιμικροβιακά συστατικά.

Υλικά
4 μπριζόλες (σπάλα)
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
½ φλιτζάνι μουστάρδα
1 κόκκινη πιπεριά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μπριζόλες, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψάκι.
Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό, τη μουστάρδα, την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
 Προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι νερό, ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr