Υλικά
1 χωριάτικο ψωμί
5 φέτες προσούτο
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. μανιτάρια λευκά

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστό (δεν θα χρησιμοποιήσουμε τις γωνίες).
Ψήνουμε τις φέτες στο φούρνο ή στο μπάρμπεκιου ή αν θέλετε πιο εύκολα, στην τοστιέρα ή στη φρυγανιέρα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια σε φετάκια. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Έτσι όπως είναι ζεστές οι φέτες του ψωμιού απλώνουμε πάνω τους το τυρί κρέμα και πάνω του τοποθετούμε μια κουταλιά μανιτάρια και μισή φέτα προσούτο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr