Χαρουπόμελο – Τα άπειρα οφέλη για την υγεία!

Επειδή αποτελείται από 50% φυσικά σάκχαρα, το χαρούπι βοηθά τον μεταβολισμό των σακχάρων και ελέγχει τον διαβήτη τύπου 2. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο (περιέχει διπλάσιο ασβέστιο από το γάλα), ενώ δεν περιέχει οξαλικό οξύ (όπως η σοκολάτα) που αναστέλλει την απορρόφηση του ασβεστίου.

Επιπλέον, περιέχει υδατάνθρακες (76%), μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, βιταμίνες Α, Β1 και Β2, φυσικές πρωτεΐνες, πολυφαινόλες και τανίνες, που δρουν ως αντιοξειδωτικά. Είναι χωρίς γλουτένη, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για άτομα με ευαισθησία στη γλουτένη.

Οι φυσικές ίνες που περιέχει βοηθούν στην πέψη, διατηρούν κανονικές τις κινήσεις του εντέρου και μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη (LDL).
Βοηθά επίσης τις γυναίκες να μειώσουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων τους και να αποτρέψουν τις καρδιακές παθήσεις.

Το χαρουπόμελο ανακουφίζει από τον βήχα, καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό και μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Εξάλλου, το χαρουπόμελο χρησιμοποιείται ως συστατικό σε διάφορα αναψυκτικά και σιρόπι για τον βήχα.

Το χαρουπόμελο βοηθά επίσης σε στομαχικές διαταραχές αφού δεν περιέχει διεγερτικά όπως ο καφές. είναι εύκολο στην πέψη και δεν προκαλεί αλλεργίες.