Cheesecake μπανάνα με σοκολατένια βάση

Υλικά
180γρ μπισκότα σοκολάτας γεμιστά (με σοκολάτα ή με κρέμα)
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

1 κουτάκι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών (200γρ)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
2 μπανάνες και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μίξερ τα μπισκότα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια μοιράζουμε το μίγμα σε ατομικά γυάλινα φορμάκια. Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και το μοιράζουμε και αυτό στα φορμάκια φτιάχνοντας ένα στρώμα κρέμας τυριού πάνω από τα μπισκότα.
Στη συνέχεια βάζουμε την καστανή ζάχαρη σε ένα τηγάνι και τη ζεσταίνουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Ρίχνουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για 4-5 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε τις καραμελωμένες μπανάνες πάνω από την κρέμα τυριού στα φορμάκια και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr