Υλικά
1 μέτρια γαλοπούλα
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 4 ζουμερά πορτοκάλια
3 κουτ σούπας ελαιόλαδο

6 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας μέλι

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το χυμό από 2 πορτοκάλια, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το πολτοποιημένο σκόρδο και με αυτό αλείφουμε τα γαλοπούλα μας μέσα σε ένα μικρό ταψί (όσο να τη χωράει). Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το θερμό αέρα του φούρνου. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες. Στη συνέχεια χτυπάμε το χυμό από 2 πορτοκάλια μαζί με το μέλι και με ένα πινέλο αλείφουμε τη μισοψημένη γαλοπούλα μας. Την ξαναβάζουμε στο φούρνο χωρίς το αλουμινόχαρτο και κάθε 10 λεπτά την αλείφουμε ξανά με το πινέλο. Ψήνουμε για ακόμη 45 λεπτά ώστε να κάνει μια ροδαλή και τραγανή κρούστα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr