Υλικά
800γρ σάρκα από κίτρινη κολοκύθα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλο πράσο
1 μεγάλη πατάτα

1 μεγάλο καρότο
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
½ φλιτζ. γάλα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο κύμινο
100γρ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 σχοινόπρασο

Εκτέλεση
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας (μαζί με το φλούδι). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Βγάζουμε την κολοκύθα από το φούρνο και με ένα κουτάλι συλλέγουμε μόνο τη σάρκα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε τη μία κουταλιά μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια, το πράσο σε ροδέλες, το καρότο σε ροδέλες και την πατάτα σε κυβάκια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και 3 ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο προκειμένου να γίνει βελουτέ. Ελέγχουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι, προσθέτουμε τη δεύτερη κουταλιά μαργαρίνη, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Στο κέντρο της σούπας προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι στην οποία έχουμε ανακατέψει ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr