Χρυσοχοΐδης για αγρότες: «Η Κυβέρνηση επέδειξε μια πρωτοφανή ανοχή – Πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε λόγο στο Ρ/Φ του ΣΚΑΪ 100,3 σχετικά με τις εξελίξεις στα αγροτικά μπλόκα μετά τη συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφορικά με την κίνηση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι: «Μέχρι τώρα οι Αρχές έχουν εξασφαλίσει τις παρακαμπτηρίους, έτσι ώστε να μην σταματάει ποτέ η διέλευση των αυτοκινήτων, των φορτηγών κλπ. και ταυτόχρονα να μην κόβεται η χώρα σε οποιοδήποτε σημείο, να μην υπάρχουν αδιέξοδα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ώρα τους.

Για τη στάση της Αστυνομίας απέναντι στις κινητοποιήσεις των αγροτών σημείωσε: «Εμείς είμαστε απόλυτα ψύχραιμοι. Προσπαθούμε να αφήσουμε μια κοινωνική ομάδα, που είναι πολύ μικρή σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, να ασκήσει τα δικαιώματά της. Το έκαναν με πληρότητα και με χρόνο πολύ.»

Παράλληλα υπογράμμισε ότι: «Η Κυβέρνηση επέδειξε μια πρωτοφανή ανοχή απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην οικονομία της χώρας. Ποιος είναι, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη και κλείνει Τελωνεία επί πολλές μέρες, που σημαίνει χιλιάδες φορτηγά που μεταφέρουν δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες τόνους προϊόντα;»

Σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη το πρωί σε παρακαμπτήρια οδό, ο υπουργός είπε: «Πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Αυτή η κατάχρηση ενός δικαιώματος, του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, δεν μπορεί να συνεχιστεί με τρόπους που πλήττουν τόσο βαθιά την υπόλοιπη κοινωνία.»

Πηγή: www.diaforetiko.gr