Υλικά
Zάχαρη άχνη (2φλ.)
¾ φλ. κακάο, σε σκόνη, κοσκινισμένο
½ κ.γ. αλάτι χοντρό

150 γρ. κουβερτούρα υγείας, 35-40% κακάο, ψιλοκομμένη
1½ φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα
ασπράδια από 4 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο και το αλάτι. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα καρύδια και τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και με την βοήθεια μιας κουτάλας παίρνουμε κομμάτια από το μείγμα και τα στρώνουμε στη λαδόκολλα κρατώντας απόσταση 3-4 εκ. μεταξύ τους. Τα καλύπτουμε με μια δεύτερη λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά. Τα γυρίζουμε με τις κόλλες από την άλλη πλευρά και τα ψήνουμε για περίπου 12-13 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα ώστε να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε φρέσκα σε ένα αεροστεγές σκεύος.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr