Δάφνη η θαυματουργή!

Λίγοι γνωρίζουν ότι η δάφνη είναι ένα από τα αρχαιότερα μπαχαρικά στον κόσμο. Η σύνθεση αυτών των φύλλων είναι πολύ πλούσια. Έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Σήμερα θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του φυτού για να καταλάβουμε πόσο χρήσιμο είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό.

1. Βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα
Αμερικανοί επιστήμονες διεξάγουν συνεχώς έρευνες κατά τις οποίες διαπίστωσαν ότι τα φύλλα δάφνης μπορούν να αυξήσουν τη δραστηριότητα της ινσουλίνης.

Αυτό συμβαίνει λόγω του γεγονότος ότι αυτό το φυτό έχει πολύ χρώμιο. Εξαιτίας αυτού, η ινσουλίνη θα έχει ισχυρότερη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

2. Βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης

Έχει διαπιστωθεί ότι αν παίρνετε καθημερινά λίγα θρυμματισμένα φύλλα δάφνης, τότε σε 30 ημέρες το επίπεδο της «κακής» χοληστερόλης θα μειωθεί. Ειδικά, αυτό το φύλλο πρέπει να υπάρχει στη διατροφή του ισχυρότερου φύλου. Επίσης, το φυτό βοηθά στην αποφυγή πολλών καρδιαγγειακών παθήσεων.

3. Βοηθά στην καταπολέμηση χρόνιων ασθενειών και φλεγμονών

Η χρόνια φλεγμονή θεωρείται μια φυσιολογική διαδικασία που είναι πολύ επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Τα άτομα που τρώνε τακτικά φύλλα δάφνης, μειώνουν έτσι το επίπεδο των φλεγμονωδών δεικτών στο αίμα.

Έχει διαπιστωθεί ότι αυτό το φυτό μοιάζει στα χαρακτηριστικά του με ένα αναλγητικό.

4. Βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι ουσίες που βρίσκονται στο φύλλο δάφνης βοηθούν στην καταστολή της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων και επίσης εμποδίζουν τη διαίρεση τους.

Η αποτελεσματικότητα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα στην περιοχή των μαστικών αδένων, του τραχήλου της μήτρας, του αίματος και του παχέος εντέρου.

Αλλά αν μιλάμε για καρκίνο του στομάχου, τότε σε αυτή την περίπτωση αυτό το φυτό είναι αναποτελεσματικό.

5. Βοηθά στην καταστροφή των παθογόνων του μύκητα

Στη σύνθεσή του, αυτό το φυτό έχει τέτοιες ουσίες που βοηθούν στην καταστολή της αναπαραγωγής παθογόνων μυκήτων. Τις περισσότερες φορές, ένα άτομο εκτίθεται σε μύκητες που ανήκουν στο γένος Candida. Αυτό το είδος είναι ικανό να επηρεάσει ολόκληρο το σώμα και ακόμη και τον οισοφάγο.

Το φύλλο δάφνης εμποδίζει την ανάπτυξη αυτών των μυκήτων. Εξάλλου, θεωρούνται οι αιτιολογικοί παράγοντες πολλών φλεγμονωδών διεργασιών στο ανθρώπινο σώμα.

6. Προωθεί την καταστροφή παθογόνων μικροβίων

Βούλγαροι επιστήμονες διεξήγαγαν έρευνα και ανακάλυψαν ότι η σύνθεση του φύλλου δάφνης περιέχει αιθέρια έλαια που βοηθούν στην καταστροφή ορισμένων μικροβίων.

Ιδιαίτερα σημειώθηκε ότι το φύλλο δάφνης είναι αποτελεσματικό κατά του Staphylococcus aureus. Είναι αυτός ο τύπος παθογόνων που συμβάλλει συχνότερα στην ήττα όλων των ανθρώπινων οργάνων.

7. Βοηθά στην επούλωση εγκαυμάτων και πληγών

Έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα ότι το φύλλο δάφνης βοηθά στην ταχύτερη επούλωση πληγών και εγκαυμάτων ποικίλης σοβαρότητας. Οι άνθρωποι έμαθαν επίσης για αυτό χάρη σε επιστήμονες που έκαναν έρευνα σε ποντίκια.

Το φύλλο δάφνης περιέχει μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών και αντιβακτηριακών παραγόντων που συμβάλλουν σε αυτό. Επίσης, αυτό το φυτό βοηθά στη μείωση του ουλώδους ιστού. Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι το φύλλο δάφνης έχει και καλλυντικό αποτέλεσμα.