Δείτε ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για να φυλάσσετε το μαγειρεμένο φαγητό

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που γίνονται στη διατροφή μας, έχει να κάνει με τον τρόπο που φυλάμε το φαγητό στο ψυγείο όταν το μαγειρέψουμε.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που με το που θα μαγειρευτεί το φαγητό, όντας ζεστό ή χλιαρό το βάζουν στο ψυγείο.

Κάτι τέτοιο ωστόσο αυξάνει την πιθανότητα σύντομης αλλοίωσής του, καθώς οι υδρατμοί που περιέχει θα αυξήσουν την υγρασία του και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να χαλάσει πολύ γρήγορα, ακόμα και στο ψυγείο.

Για το λόγο αυτό, αφού μαγειρευτεί ένα φαγητό, τρώμε όσο θέλουμε και το υπόλοιπο δεν μπαίνει αμέσως στο ψυγείο. Το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και μάλιστα προς το κρύο και μετά το βάζουμε στο ψυγείο. Κάτι που επίσης πρέπει να πούμε είναι το ότι ποτέ ένα φαγητό που το έχουμε βγάλει από το ψυγείο και το έχουμε ξαναζεστάνει, δεν το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr