Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η υψηλή χοληστερίνη αποτελεί ένα κίνδυνο για την καρδιά και τα αγγεία μας. Νέα στοιχεία όμως έρχονται να τη συσχετίσουν και με άλλα προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα λοιπόν με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Duke στις Η.Π.Α, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό ‘Science’, μια υψηλή χοληστερίνη αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι ένα παράγωγο της χοληστερίνης μπορεί σύμφωνα με τους ειδικούς να πυροδοτήσει γεγονότα που σχετίζονται με αυτή τη μορφή καρκίνου.

Τα πειράματα έγιναν σε ποντίκια, τα οποία έλαβαν μια διατροφή υψηλή σε λιπαρά και χοληστερίνη, η οποία αύξησε τα επίπεδα της εν λόγω ουσίας στο αίμα και οδήγησε σε όγκους που ήταν 30% υψηλότεροι σε σχέση με ποντίκια που ακολουθούσαν φυσιολογική διατροφή.

Παράλληλα, ανθρώπινος ιστός καρκίνου στο μαστό εκτέθηκε στο εργαστήριο Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα αυξάνουν την πιθανότητα η μείωση της χοληστερόλης να μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του μαστού.

Κατά συνέπεια, τόσο μια φαρμακευτική αγωγή όσο και μια πιο υγιεινή διατροφή για τη μείωση της χοληστερίνης σε γυναίκες με υψηλά επίπεδα αυτής, μπορούν να μειώσουν, πέρα από τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr