Δείτε πότε η διατροφή αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας

Μπορεί η διατροφή να αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ωστόσο η κακή της πλευρά μπορεί να δημιουργήσει και αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή να καταστείλει την άμυνα και την ανθεκτικότητά μάς απέναντι στις ιώσεις και τα κρυολογήματα.
Ένα κλασσικό παράδειγμα εχθρών του ανοσοποιητικού μας είναι οι πολύ αυστηρές δίαιτες. Στερούνται ποσότητας και ποιότητας θρεπτικών συστατικών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές ελλείψεις.

Η μείωση της ποσότητας του φαγητού έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση και της ποσότητας των απαραίτητων βιταμινών και συστατικών που χρειαζόμαστε για ένα γερό ανοσοποιητικό. Επίσης, μια ακατάστατη διατροφή, με χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να μειώσει την άμυνά μας.

Τέλος, μια κακή αλλά όχι διατροφική συνήθεια όπως το κάπνισμα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή ενός σημαντικού ποσοστού της βιταμίνης C, της κατεξοχήν αμυντικής βιταμίνης του οργανισμού μας.
Αν ανήκετε σε μια από αυτές τις κατηγορίες τότε αλλάξτε ρώτα ή μιλήστε με κάποιον ειδικό για να σας βοηθήσει και να σας συστήσει και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr