Το τσιμπολόγημα είναι μια αγαπημένη συνήθεια πολλών αλλά και μια βασική αιτία αύξησης του σωματικού βάρους. Η παρουσία υγιεινών σνακ που δεν παχαίνουν και ταυτόχρονα είναι και υγιεινά θα ήταν μια ιδανική λύση.
Υπάρχουν όμως τέτοιες λύσεις; Μια απάντηση στο ερώτημα αυτό έρχεται να δώσει νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Purdue, η οποία δημοσιεύεται στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Clinical Nutrition και αφορά τα αμύγδαλα.

Στην εν λόγω μελέτη διερευνήθηκε η επίδραση της κατανάλωσης αμύγδαλων ως σνακ στο σωματικό βάρος και την υγεία των συμμετεχόντων σε αυτή. Η μελέτη έγινε σε 137 ενήλικες.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες: μια ομάδα ελέγχου, όπου τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτήν δεν έτρωγαν καθόλου ξηρούς καρπούς, ενώ στις υπόλοιπες ομάδες κατανάλωναν 45 γραμμάρια αμύγδαλων την ημέρα σε διάφορα γεύματα ανάλογα με την ομάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα άτομα που έτρωγαν ως σνακ αμύγδαλα πείναγαν λιγότερο, δεν αύξησαν το βάρος τους, ενώ παρουσίασαν και σημαντικά βελτιωμένη πρόσληψη της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε και καλής ποιότητας λίπους, που περιέχονται εν αφθονία στα αμύγδαλα.

Αν λοιπόν αναζητάτε υγιεινά σνακ που θα σας χορταίνουν στο σπίτι, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας, στο αυτοκίνητο κ.α., έχετε μαζί σας ένα σακουλάκι αμύγδαλα, συνδυάζοντας έτσι το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr