Διάγνωση καρκίνου και καρδιοπαθειών μέσω Google

Με τη βοήθεια τεχνολογίας με νανοσωματίδια ευελπιστεί η εταιρία «κολοσσός» Google να διαγιγνώσκει τα επόμενα χρόνια τον καρκίνο και να προβλέπει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου πολύ νωρίτερα από ό,τι είναι σήμερα αυτό εφικτό.
Τα νανοσωματίδια θα μπορούν ενδεχομένως να μπουν στο κυκλοφορικό σύστημα του εθελοντή μέσω ενός χαπιού με αισθητήρα, που θα φοριέται στον καρπό και θα προειδοποιεί τον μελλοντικό ασθενή για το τι πρόκειται να του συμβεί.

Το σχέδιο, βέβαια, βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά οι ειδικοί της Google φιλοδοξούν να παρακολουθούν συνεχώς το αίμα των εθελοντών για τα μοναδικά ίχνη του καρκίνου, επιτρέποντας τη διάγνωση πολύ πριν εμφανιστούν σωματικά συμπτώματα.

Επικεφαλής του, ομολογουμένως, φιλόδοξου σχεδίου είναι ο μοριακός βιολόγος Dr Andrew Conrad, ο οποίος προηγουμένως ανέπτυξε φτηνό τεστ για τον ιό HIV ,το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως. Όπως εξηγεί, τα νανοσωματίδια δίνουν την ευκαιρία να εξερευνηθεί ο οργανισμός σε μοριακό και σε κυτταρικό επίπεδο και σκοπό τους θα έχουν να ταιριάξουν με τους δείκτες διαφόρων παθήσεων.

Η εταιρία ευελπιστεί να δημιουργήσει μια ταινία στον καρπό που θα λαμβάνει στοιχεία από τα νανοσωματίδια μέσω κυμάτων φωτός και ραδιοκυμάτων μία ή περισσότερες φορές την ημέρα.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr