Η περίοδος μετά τις γιορτές είναι για πολλούς η εποχή της …δίαιτας, αφού από τη μία τα γιορτινά εδέσματα και γλυκά έχουν αφήσει το «στίγμα» τους στη ζυγαριά και από την άλλη, η απώλεια βάρους αποτελεί έτσι κι αλλιώς, έναν ιδιαίτερα δημοφιλή στόχο που συνοδεύει την έλευση της νέας χρονιάς.

Η συνήθης πρακτική είναι η έναρξη μιας δίαιτας αδυνατίσματος για την αποτελεσματική και ιδανικά γρήγορη απώλεια κιλών. Πράγματι, η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής με ήπιο θερμιδικό περιορισμό, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο για τη μείωση του σωματικού βάρους, ειδικότερα εάν συνδυαστεί με αύξηση της σωματικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό η όλη διαδικασία της «δίαιτας», εκτός από το ζητούμενο αποτέλεσμα όσον αφορά στο σωματικό βάρος, να αφήσει και κάτι παραπάνω σαν «κληρονομιά» στον τρόπο ζωής του ατόμου. Και αυτό, δεν είναι άλλο από μόνιμες αλλαγές στις συνήθειες διατροφής και άσκησης, οι οποίες θα οδηγήσουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, καλύτερη ποιότητα ζωής και μακροχρόνια διατήρηση της απώλειας βάρους.

Επομένως, τη φετινή χρονιά αποφύγετε ακραία διαιτητικά σχήματα και δίαιτες «εξπρές» και στοχεύστε σε μια δίαιτα προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες, συνήθειες και προτιμήσεις, μέσα από την οποία θα μπορέσετε να υιοθετήσετε μικρές αλλαγές, που θα ενσωματωθούν μόνιμα στην καθημερινότητά σας.