Ο όρος διαιτητικές χρησιμοποιείται λόγω της περιορισμένη λιπαρής ύλης που χρησιμοποιείται, των χαμηλών λιπαρών του τυριού και του τρόπου μαγειρέματος

Υλικά
½ κιλό σπανάκι ζεματισμένο
2 αυγά
1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Περίπου ¾ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι. Προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης ώστε να πάρουμε ένα σφιχτό μίγμα. Πλάθουμε σε κυλινδρικές κροκέτες και τις τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr