Διαιτητική φριτάτα με μανιτάρια και τυριά χαμηλών λιπαρών

Ένα πρωτεϊνικό γεύμα με πολλή γεύση άρωμα και λίγες θερμίδες.

Υλικά για 2 άτομα
1 ολόκληρο αυγό
3 ασπράδια αυγών
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
6-7 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρεγγάτο και γραβιέρα χαμηλών λιπαρών τριμμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά, τα ασπράδια και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (που έχουμε ψιλοκόψει) για 3 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι. σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, τον άνηθο και το μείγμα των αυγών πάνω από τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και με ένα καπάκι καλύπτουμε το τηγάνι. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Κόβουμε στα δύο και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr